Tartós szőrtelenítés Alexandrit lézerrel

A nyár közeledtével egyre több páciens érdeklődik a szőrtelenítés, a zavaró benőtt szőrszál és a gyulladt szőrtüsző tartós kezelése iránt. Klinikánk a szőrtelenítésre használt leghatékonyabb lézer berendezéssel segít a probléma megoldásán. Alexandrit lézerrel nagy hatásfokkal garantálható a sima, szőrmentes bőrfelszín. A piacon megtalálható lézerek, IPL készülékek nagyon különböznek egymástól, céljuk, hullámhosszuk, teljesítményük, beállításaik és hatékonyságuk alapján.

 

Miért az Alexandrit lézert válasszuk?

Az Alexandrit lézert kifejezetten szőrtelenítésre tervezték. Ez egy olyan típusú lézer, amely nagy energiájú fényt bocsát ki egy alexandrit kristályon keresztül. Amint a fény áthalad az alexandrit kristályon, 757 nanométeres vörös fénysugár keletkezik. A fénysugár hossza határozza meg, milyen messzire hatol a bőrbe a lézer. A lézer által kibocsátott nagy energiájú fény hullámhossza hőenergiává változik, és ez károsítja az adott célterületet. A hatékony szőrtelenítéshez a lézer fényenergiájának a szőrszál pigmentanyagában kell elnyelődnie, mely közvetlenül a szőrtüszőbe vezeti a hőt. Ennek a hőmennyiségnek a hatására a szőrtüsző elpusztul. Az Alexandrit lézer hatásmechanizmusa egyedülálló, hisz a bőrre kerülő fény és hő kizárólag a szőrszál pigment-tartalmában nyelődik el, így a környező bőrt sértetlenül hagyja.

 

Mi a lézeres szőrtelenítő kezelés menete?

A bőrgyógyász szakorvossal való személyes konzultáció során születik döntés arról, hogy a lézeres szőrtelenítés elindítható-e a bőrtípus, a szőr színe, a páciens egészségi állapota alapján. A kezeléssorozatot minden esetben próbakezeléssel indítjuk. A kezelés során mind az orvos, mind a páciens számára a védőszemüveg viselése kötelező. A lézer kezelőfeje néhány másodperc alatt halad végig a kezelendő bőrfelületen, melynek eredményeként kb. 12-14 nap múlva a kezelt területről kihullanak a szőrszálak. A kezelést több ülésben végezzük (egyéntől, nemtől, szőrmennyiség és minőségtől függően általában 3-5 kezelés szükséges), mivel a szőrtüsző érettségi fázisa nagyban befolyásolja a kezelés eredményességét. A kezelés a szőrtüsző növekedési fázisának kezdeti szakaszában a legeredményesebb. Előfordulhat, hogy néhány év elteltével 1-1 fenntartó kezelés szükségessé válhat.

 

Mely területeket kezelhetünk lézerrel?

A nők körében leggyakrabban alkalmazott eljárások a szőrzet eltávolítására: felső ajak, áll, lábak, karok, hónalj, bikini és lábak területe. A férfiaknál ezek a területek a vállak, a hát, a mellkas és a has.

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

Minden egyes lézerimpulzus esetén enyhe bizsergés érezhető. Az újonnan kifejlesztett integrált hűtőrendszer biztosítja a bőr védelmét az eljárások során.

 

Mit kell tudni az Alexandrit lézerkezelés előtt?

  • Kérjük, kerülje az aktív napfényt legalább 2 héttel a kezelés előtt, illetve alatt, vagy használjon olyan fényvédő krémek, amely SPF értéke legalább 25-30.
  • Kérjük mellőzze a kémiai szőrtelenítést, a borotválás megengedett.
  • Kérjük, hogy a kezelés előtt 1-2 nappal borotválja le a kezeltetni kívánt testrészt.
  • A kezelés előtt közvetlenül ne használjon sminket, kozmetikumokat és parfümöt az érintett területen.

 

Milyen mellékhatásokra számíthat a kezelést követően?

A kezelés után bőrpír és duzzanat jelentkezhet, de ezek a mellékhatások csak átmeneti jellegűek. Ilyenkor a kezelt területen alkalmazhatunk hűtést, helyi bőrápoló készítményeket (pl. aloe vera gélt). Nagyon ritka esetben a kezelés helyén égési sérülés, pörkösödés, hipo- vagy hiperpigmentáció, hegesedés alakulhat ki.

 

Mik az Alexandrit lézerkezelés előnyei?

  1. Minimális fájdalomérzet a kezelés során,
  2. bármely testrész tartós szőrtelenítésére alkalmas,
  3. a kezelés komfortézetének fokozása és a kezelés utáni bőrpír csökkentése érdekében speciális hűtőmechanizmussal rendelkezik,
  4. más lézeres technológiákhoz képest rövidebb kezelési idővel és jobb hatékonysággal számolhatunk.

 

Tartós eredmény fájdalom nélkül a legérzékenyebb területeken is

 

 

  • Tudta, hogy a lézeres szőrtelenítéssel nemcsak az akár éveken át tartó szőrmentességet érhetjük el?
  • Az eljárás másik óriási előnye, hogy a kezelések során megújul a bőr, ezáltal érezhetően puhább és üdébb lesz!

 

Több helyen is végeznek véglegesnek hirdetett szőrtelenítést, miért érdemes mégis minket választani?

Klinikánkon a Quantasystem DUETTO készülékét használjuk a szőrtelenítő kezelés során. Ez a készülék egy hangolható 755nm-es Alexandrit, és 1064nm-es Nd:Yag lézerkészülék, mely szőrtelenítésre, erek kezelésére, illetve pigment eltávolításra és photorejuvenációra használható. A gép legfontosabb előnye, hogy képes a 755-es, és a 1064nm-es lézer fényét „mixelni”. Így szinte azonos pillanatban tudjuk a szőrtüszőket két különböző hullámhosszú energiával támadni. A bőrfelszín pigmentációjától függően hangolhatjuk a készülék által leadott hullámhosszok arányát. Egy erősebben pigmentált egyén esetében magasabb lesz a 1064nm-es fény arány, mint egy világos bőrű, sötét szőrzetű egyén esetében, ahol a 755-es fény fog dominálni.

 

JELENTKEZZEN BE RENDELŐNKBE INGYENES PRÓBAKEZELÉSRE ÉS ÉLVEZZE A SIMA, BÁRSONYOS BŐR ÉRZETÉT! HIGYJE EL, MEGÉRI!

Jelentkezzen be a +36305603983-as számon ingyenes próbakezelésre, melynek alkalmával az Ön által választott bőrfelületen tesztkezelést végzünk, hogy megtapasztalhatja az Alexandrit csúcsminőségű lézer működését és a beavatkozás menetét.