Professzionális lézeres tetoválás eltávolítás

Sötét és színes tetoválások heg nélküli eltávolítása

 

laser-tattoo-removal-thumbnailAz egykor annyira áhított és büszkén viselt tetoválás idővel zavaróvá válhat viselője számára. Eltávolítása nem egyszerű feladat, minden esetben lézeres technikát és gyakorlott szakembert igényel. A legmodernebb lézertechnikai berendezéseknek köszönhetően ma már a bőrgyógyász szakorvosok is képesek bármilyen színű tetoválás hegmentes eltávolítására.

A tetoválás eltávolítás utáni igény robbanásszerűen megnőtt az elmúlt évtizedben. Számos jelentés és tanulmány azt mutatja, hogy a lézeres tetoválás eltávolítás az egyik leggyorsabban növekvő kezelési típus a kozmetikai szakemberek praxisában.

Hogyan működik a lézeres tetoválás eltávolítás?

Lézeres tetoválás eltávolítás az egyetlen klinikailag bizonyított módszer a tetoválás hegesedés nélküli eltávolítására. A Q-kapcsolt lézereket úgy tervezték meg, hogy az általuk kibocsátott impulzusok összetörjék a tetoválásban található festékrészecskéket.

Web

Tetoválás eltávolítás során lézerfényt alkalmazunk a tetovált bőrterületen. A fény szelektíven elnyelődik a tetováló festékrészecskékben és azokat apró darabokra robbantja. Ezeket a kisebb méretű festékszemcséket a falósejtek be tudják kebelezni, melyek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből. A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le, melyek energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok szinte anélkül esnek szét apró darabokra, hogy a környező bőr túlságosan felmelegedne – így elkerülhető a hegképződés is és a környező bőrszövet sértetlen marad.

A lézeres kezelést követően a szervezet immunrendszere kimossa az összetört festékrészecskéket, így a tetoválás elhalványul.

Tetoválás eltávolítás indikációi

Az emberek különböző okból szeretnének végleges tetoválásaiktól megszabadulni. Mivel a kezeléssorozat időigényes és költséges folyamat, a betegek általában nagyon motiváltak a tetoválás eltávolításában és boldogok a kezelések után az eredményeket látva.

A tetoválás eltávolítás leggyakoribb okai:

  • A tetoválás nehezen eltakarható helyen van (korlátozott öltözési      lehetőség)
  • A tetoválás korlátozza a páciens elfogadását pl. a munkahelyen
  • Rosszul sikerült a tetoválás
  • A tetoválás az egyik ex neve
  • A tetoválás elhalványult az idők folyamán

Hány kezelés szükséges a tetoválás teljes eltávolításához?

A tetoválások eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával történik. A lézersugár először a felszíni festékrétegben fejti ki hatását és kb. 2-3 hét várakozási idő elteltével tűnik el. Ezt követően kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor mélyebbre hatol a lézer, melynek hatására újra pár hét alatt szívódik fel az ekkor kezelt festékmennyiség.

A kezelendő területet érzéstelenítő krémmel (30%-os Lidocain kenőcs) kenjük be, így a kezelés szinte fájdalommentes.

A beavatkozásokat addig szükséges ismételni, míg a festék teljesen el nem tűnik a bőrből. A kezelések előrehaladtával a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan eltűnik.

Laser_Tattoo_Removal

A lézerkezeléseket általában havonta szükséges ismételni. A tetoválás végleges eltüntetéséhez általában 4-8 kezelés indokolt, színes tetoválások esetén akár több kezelés is kellhet.

A kezelések száma több tényezőtől függ: a festék minőségétől, a bőr alá juttatott festékmennyiségtől, a bevitel mélységétől, a bőr milyenségétől.

Egy kezelés kb. 10-30 percet vesz igénybe.

Javasoljuk, hogy lézer kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon!

Példák tetoválás eltávolítására:

Tetoválás eltávolítás elött és az első kezelés után

 tatoo_tiger-after1    tatoo_tiger-after

tattooremoval3

Milyen mellékhatások léphetnek fel a beavatkozás után?

Közvetlenül a beavatkozás után a kezelt terület lehet egy kicsit felduzzadhat és világosabb színűvé válhat. A kezelést követő körülbelül 30 percben jegelés javasolt.

Előforduló mellékhatások: duzzanat, viszketés, hólyagosodás, varasodás, bőrpír, hiperpigmentáció  és a hypopigmentáció. Ezek a hatások általában átmenetiek és néhány nap alatt elmúlnak.

Milyen teendők vannak a lézerkezelés után?

A lézerkezelést követő napon a szokásos kozmetikumok használhatók. A kezelés okozta időleges színeltérést alapozók és krémpúderek megfelelően elfedik. A kezeléseket követően  napozni, szoláriumozni nem szabad! A kezelt terület lehámlására kell számítani. Panthenol hab és más napégésre használt krémek használata ajánlott a kezelés után.

tattoo