Szem alatti karikák eltüntetése hialuronsavval

Szem alatti karikák eltüntetése hialuronsavval

Nagyon sok páciens jelentkezik a plasztikai sebésznél viszonylag fiatal korban, akár húszas éveikben, mert már zavarják őket az arcon az öregedés kezdődő jelei. Kisebb – nagyobb ráncok, mélyebb redők, besüppedések, egyenetlenségek jelentkezhetnek zavaró tényezőként. Ilyen panasz szokott lenni például az orr melletti redők, száj körüli ráncok, állon lévó ráncok, melyeket szépen lehet hyaluronsavas feltöltéssel kezelni. Mások később, alkatuktól függően is, 30- 40-50-es éveikben járva már erősebben észlelik ezeket az elváltozásokat, változtatni szeretnének, de nagyobb műtétre még nem szívesen vállalkoznak. Előfordul az is, hogy az orvos nem javasol még műtéti beavatkozást. Lehetséges, hogy valamilyen betegség, fejlődési rendellenesség vagy sérülés után alakul ki olyan állapot, amely változtatást kíván. Ezekben az esetekre is több, nem műtéti lehetőség áll a páciensek rendelkezésére, mellyel megjelenésük jól javítható.

Szem alatti karikák eltüntetése hialuronsavval bemutatása:

Az öregedés korai jelei között gyakran jelenik meg a lógó szemhéj, a karikás szem. A bőr megereszkedése miatt alakul ki a táskás szem, az arc teltségének csökkenése miatt a fáradt, árkos, beesett szem sötét árnyékokkal, karikákkal. A szemkörnyék megereszkedése, öregedése fáradttá, betegessé teszi a megjelenésünket. Bár szemünk környéke tényleg érzékenyen mutatja kipihentségünket, vagy éppen azt, hogy fáradtak vagyunk, a lógó szemhéjú beesett vagy táskás, árnyékos szem alkati sajátosság, vagy egyszerűen az öregedés jele is lehet.

Ma már nem kell feltétlenül plasztikai sebész kése alá feküdnünk, hogy megszabaduljunk a szemkörnyéki árkoktól, táskáktól, fekete karikáktól. Az esetek nagy részében plasztikai sebészet nélkül néhány tűszúrással vissza lehet állítani a szemkörnyék eredeti, fiatalos, üde, kipihent megjelenését. A hialuronsavas ráncfeltöltéssel a szemkörnyék általában kiválóan és gyorsan megfiatalítható. A beavatkozás általában annyi ideig sem tart, mint egy kozmetikai kezelés, eredménye azonban átütő, látványos és hosszan tartó.

A modern, hialuronsavat alkalmazó ráncfeltöltés segítségével a problémák legnagyobb részét – a szemhéj lógását, a szem alatti táskákat, fekete karikákat, a szem alatt, illetve a könnyzacskók környékén kialakuló árkokat – tudjuk korrigálni; akár teljesen meg is tudjuk szüntetni azokat. A korszerű hyaluronsavat tartalmazó feltöltő anyagok használata biztonságos és hatékony. A feltöltés egyszerű ambuláns beavatkozás, injekciós kezelés, ami kevés kellemetlenséggel jár. A szemkörnyék feltöltését érzéstelenítésben végezzük, így a páciens számára az eljárás a legminimálisabb kellemetlenséget okozza csupán. A kezelés alatt, vagy következtében kialakuló esetleges duzzanatot jegeléssel csillapítjuk. Az eljárás olyannyira kíméletes, annyira kevés nyomot hagy, hogy a kezelés után páciensünk ott folytathatja napi programját, ahol abbahagyta. Lábadozási időre nincs szükség. Ritkán bevérzés alakulhat ki a szem alatti puha, laza szövetkeben, de ez teljesen nyomtalanul felszívódik 1-2 héten belül. A feltöltés hatása kb. 7-10 nap alatt alakul ki és akár egy évig is eltarthat. Mivel a hyaluronsavat a szervezet feldolgozza, ezért alkalmazását ismételni érdemes a kellő hatás érdekében.

A lógó szemhéj megemelése

A fejlett, hialuronsav alkalmazására épülő arcfeltöltési technikák szakértői szintű gyakorlati ismeretét kívánja meg a lógó, redős szemhéj visszaemelése. A felső szemhéj megemelésének egyik – plasztikai sebészet nélküli – módszere, hogy közvetlenül a szemöldök alatti bőrbe juttatjuk be a fejlett technológiával készült arcfeltöltő szert (Hyaluronsav). A lógó szemhéj ettől enyhén megemelkedik. A szemöldök feltöltése a szemöldök ívének formálására, a szemöldök vonalának hangsúlyozására is alkalmas. A szemöldökvonal alatti hialuronsavas feltöltés pozitív hozadéka, hogy segít a hunyorgás csökkentésében, így a szarkalábak ellen is hatásos.

A megereszkedett, lógó szemhéj felemelésére alkalmazott másik lehetőség a halánték feltöltése. A halánték feltöltésekor a szemöldök, a szem és az arc alsóbb részei is enyhén, finoman emelkednek meg. Az öregedés következében legtöbbünk halántéka ellaposodik, beesetté válik. A halántékfeltöltést a csontosnak, soványnak tűnő halánték formálására, a homlok szép körvonalainak kialakítására, is használjuk. A hialuronsav megfelelő pontokon történő alkalmazásával helyre tudjuk állítani a homlok természetes fiatalkori kontúrját. Az injekciós technika professzionális alkalmazásának köszönhetően a feltöltés a beavatkozást követően teljesen észrevehetetlen, a feltöltött terület tökéletesen összesimul az arc többi részével. A halánték tájékának feltöltése jótékony hatással bír a ráncos, barázdás, gyűrött, repedezett bőrre is.

A táskás szem kezelése

Amikor a szem alatt kialakuló táskákat korrigáljuk, általában az arc fölső része és a megereszkedett, lógó táska, könnyzacskó között található beesett részt töltjük föl hialuronsavval. Arctípustól függően jó megoldás lehet a járomcsonti rész kiemelése, feltöltése is, amely kisimíthatja a táska és az arccsont közötti részt. A cél ilyenkor az, hogy a táska alatti területet, illetve az arcot épp annyira töltsük föl hialuronsavval, hogy ezáltal a szemkörnyék természetes kontúrja helyreálljon, a szem alatti táska pedig eltűnjön. A szemüreg alsó szegélye és a járomcsont közötti terület eredményes feltöltése érdekében a hialuronsavat egészen mélyre: az arccsont csonthártyája fölötti területre juttatjuk be. Mivel a hialuronsav hatására a bőr nemcsak feszes és ránctalan lesz, de kollagén-termelése is beindul, a kezelések eredménye látványos, és tartós is.

A beesett, karikás szem kezelése

Sok szempontból hasonló módszerekkel lehet korrigálni a beesett szemet és a szem körüli sötét karikákat, mint a szem alatti táskákat. A cél az arc, illetve a szemüreg környékén, a szem alatt a beesett rész feltöltése hialuronsav segítségével, ami határozottabb körvonalakat eredményez, és a megszünteti a szem környékének beesett, árkos jellegét.A beesett szemmel együtt gyakran alakulnak ki a szem alatti sötét karikák. Ezek eredetéről különféle orvosi vélemények alakultak ki, ezért nem tudjuk egyértelműen eldönteni, mihez is köthetők. Az azonban biztos, hogy a szem körülötti árkok feltöltése után a páciensek jelentős része számol be ezeknek a zavaró fekete karikáknak a halványodásáról, eltűnéséről.

Bejelentkezés