HIFU (Nagy intenzitású fókuszált ultrahang) terápia

HIFU (Nagy intenzitású fókuszált ultrahang) terápia

A fókuszált ultrahanggal 3 különböző mélységben történő arckezelés (HIFU) Amerikából indult hódító útjára, ahol először az orvosi praxisban használták és ma már a legnépszerűbb non-invazív szépészeti beavatkozás. A HIFU (nagy intenzitású fókuszált ultrahang) kiemelkedő lehetőséget jelent az arcfiatalításban. Rendkívül egyszerűen használható, sokoldalú, és nagyon látványos. Az arcplasztikával megegyező eredményt képes elérni sérülés és fájdalom nélkül, egyetlen kezeléssel. A kezelés előnye, hogy a bőrfiatalítás háromféle mélységben végezhető vele, az egyéb eljárások által nem érintett SMAS réteget is eléri mindamellett, hogy a felszínhez közelebbi, finom ráncokat is eredményesen kezeli. A mikro-fókuszált ultrahang a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva, tűhegynyi pontossággal azon a területen fejti ki a hatását ahol arra szükség van. A kezelőfej speciális kiképzésének köszönhetően az ultrahang hullámok egy meghatározott mélységben létrehozott fókuszpontban felerősítik egymás hatását.

 

HIFU mikrofókuszált ultrahangos bőrfiatalító kezelés

HIFU mikrofókuszált ultrahangos bőrfiatalító kezelésen 3 eltérő fejjel, 3 különböző mélységben, több irányban ultrahangos lövéseket visznek fel az arcbőrre, melyek több ezernyi termo-sérülési pontocskát eredményeznek a bőrben. Ezen, több rétegben felvitt sérülési pontmátrixnak köszönhetően beindul a természetes bőrfiatalodási folyamat, mely igazán látványos eredményhez vezet.

 

Mitől sikeresebb más non-invazív kezelésekkel szemben a HIFU kezelés?

A HIFU mikrofókuszált ultrahangos bőrfiatalító kezelés sikeressége abban rejlik, hogy az eddigi szépségiparban található non-invazív technológiákkal szemben sokkal hamarabb és sokkal mélyebben nyújt megoldást az idő múlásával megjelenő bőrproblémákra. Magas intenzitású fókuszált ultrahangos technológiát alkalmaz, és egyszerre több folyamatot indít el a bőrben. A kezelés során az ultrahangos kezelőfejből kibocsátott hanghullámok a fókuszpontokban a bőr megfelelő rétegében apró thermo-pontokat hoznak létre, a környező szövetek megsértése nélkül. Ez öt, rendkívül fontos folyamatot indít el a bőrben. Ennek köszönhető, hogy már egyetlen alkalom után is látványos és egyértelmű az eredmény.

 

HIFU kezelés 5 jótékony hatása a bőrre:

  • Beindítja a kollagén újramodellezését
  • Beindítja az elasztin-termelést
  • Erősíti a bőr felhám alatti rétegeit, azaz növeli a bőr alátámasztását
  • Eléri a kötőszövet-izomréteg kontrakcióját, így megemeli az arcot
  • Eltünteti a felesleges zsírszövetet, azaz csökkenti a tokát, javítja az arckontúrt.

A HIFU mikrofókuszált ultrahangos kezelés fiatalít, leállítja egy időre az öregedést, majd késlelteti az öregedési folyamatot. A hatás nem tűnik el, hanem természetes és tartós.

 

HIFU kezelési mechanizmus

Zsuzsi_mikrofokuszalt_sejt_fiatalitason_Dr__Faludi_Peter_bUrgyogyasznalEsztétikai kezelések esetében a HIFU energia célzottan a mély dermis, a szubkután vagy az SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) rétegekbe juttatható. Az elérhető behatolási mélység adja a HIFU kezelések nagy előnyét más technológiákkal szemben az arcfiatalításban. Míg más eljárásokkal legfeljebb a dermis mély rétegeit érjük el, addig a HIFU képes ez alá, a szubkután réteg alatt elhelyezkedő izomfelszínhez is eljutni, megsokszorozva ezzel a kezelések eredményességét.  A hő hatására a szövetekben egy azonnali kontrakció történik, ami már kezelés után látványosan feszesebb bőrképet eredményez. Amikor a hőmérséklet a célterületben 47 °C fölé emelkedik (ez a fehérjék kicsapódásának határértéke), koagulációs zóna keletkezik a szövetekben. A gyógyulási folyamat a környező ép szöveteknek köszönhetően rövid időt vesz igénybe. A gyógyult terület feszesebb és rugalmasabb, több kollagént és elasztint tartalmaz, tartósan fiatalos képet mutat. Az azonnali, kezelés után látható eredmények főként az SMAS réteg thermokoagulációjának valamint a szövetek hő hatására történő összeugrásának, megrövidülésének köszönhetőek.  A hosszú távú hatás kb. 2-3 hónap alatt alakul ki. A retikuláris dermisben a fibroblast sejtek aktivitása a stimuláció hatására megnő, több kollagént termelnek, ami átlagosan egy éves időtartamra biztosítja a rugalmasabb, fiatalosabb arcbőrt.

 

Miért érdemes HIFU kezelést igénybe venni?

Mert egyszerre három mélységben történik a kezelés, azaz egyszerre három rétegben hozza létre a koagulációs zónákat. Mert több irányban végzi el a kezelést (keresztrácsosan), így sokkal sűrűbb ponthálózatot hoz létre a bőrben. A HIFU kezelés a non-invazív, de felszínen ható szalonkezelések és a műtéttel, vágással és hosszú gyógyulási idővel járó plasztikai beavatkozások közötti tökéletes átmenetet jelenti. Az összes technológia közül a fókuszált ultrahangos kezelés jut a legmélyebbre, éri el a fókuszpontokban a kollagén denaturációhoz szükséges 60-70 fokot és jár a legkevesebb kockázattal.  A kezelést még értékesebbé teszi az a tény, miszerint hatására a fiatalodás még 2-3 hónapig folytatódik, és a kollagén folyamatos termelődése mellett kb. ekkorra alakul ki a végleges eredmény.

 

Kiknek ajánljuk a HIFU kezelést?

  • Mindenkinek, aki szeretné műtét nélkül, természetes módon fiatalosabbá varázsolni arcbőrét
  • Aki szeretné ráncait csökkenteni, vonalait megemelni (szemöldök, szemhéj, orr-ajak barázda, orca)
  • Aki szeretné tokáját eltüntetni, arckontúr vonalát újra kihangsúlyozni
  • 35 év felett a bőr megereszkedésének megelőzésére a HIFU kezelés a legjobb megoldás
  • 45 év felett a megereszkedett bőr helyreállítására ideális választás a HIFU.