Hialuronsavas volumenpótlás

A bőr öregedése egy természetes, fiziológiás folyamat, amely összhangban van a kor előrehaladtával az egész test működésében fokozatosan bekövetkező változásokkal. Az öregedés folyamatát leginkább genetikai adottságok, betegségek, az életmód és a külső tényezők együttesen befolyásolják. A kor előrehaladtával arcunkon a fő problémát általában a felszínesebb, mélyebb ráncok megjelenése, a pigmentfoltok, a bőr általános minőség romlása szokta jelenteni. A kor előrehaladtával a bőr veszít rugalmasságából. Csökken a kollagén, a rugalmas rostok száma, a bőr vízmegtartó képessége. Jellegzetesen mélyebb redő alakul ki az orr mellett a szájzugok irányába. Az alsó és a felső ajkak körül finomabb, a szájnyílásra merőleges irányú ránc alakul ki.

 

Hialuronsavas volumenpótlás bemutatása

A ráncok kialakulásának a gyakori mimika, a hormonális változások következtében lecsökkent bőralatti zsírmennyiség, az öregedés következtében megváltozott kötőszöveti struktúra, az arci izomzat megnyúlása és a hialuronsav mennyiségének a csökkenése az oka. A negyvenéves kor a vízválasztó, ekkor a hialuronsav termelődése a felére csökken, hatvanéves korra pedig a bőr hialuronsav-mennyisége 10%-a az eredetinek. Egyértelmű tehát, hogy az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hialuronsav szövetekben való megőrzése, illetve visszajuttatása a szervezetbe.

Ma már egyre ritkább, hogy csak egy-egy redőt, vagy ráncot töltsünk fel hialuronsavval. A fiatalosabb megjelenés eléréséhez az arc kontúrjait kell helyreállítani. Amikor teljes arcfiatalítás a páciens igénye, és a HIFU kezelést választjuk, fontos elmondani , hogy bár a HIFU valódi , jelentős, természetes hatású lifting hatást biztosít, megemeli a megereszkedett arcot, csökkenti ezáltal a ráncok mélységét, elsimítja a felszínes ráncokat, élesedik az állív, fiatalodik, élesedik az elmosódott arckontúr, DE a kezelés a nagyobb volumenhiányok pótlására önmagában nem alkalmas.

Az ajkak fiatalítását, a mélyebb mosolygóránc hiányát , vagy akár az orca elveszett volumenét csak kiegészítő, volumenpótló kezeléssel állíthatjuk vissza, így válik a kezelés teljessé, és így érjük el a vágyott eredményt.

Ha komplexen tekintjük az arcot és megállapítjuk, hogy a bőrnek, az alatta lévő zsírszövetnek és az arc izmainak milyen változásai vezettek a ráncok és redők kialakulásához, ha megfigyeljük, hogy hol jelentek meg mélyedések, árnyékok az arcon, akkor ezen területek volumenpótlásával sokkal harmónikusabb eredmény érhető el. A megfelelően elhelyzett, megfelelő mennyiségű és sűrűségű hialuronsavval egészen rafinált dolgokat lehet elérni, például kissé megemelni a szemöldököt, kisimítani az áll vonalát vagy feltölteni a szem alatt húzódó kis árkot.

Az orcákba fecskendezett nagy sűrűségű töltőanyag újra hangsúlyossá teszi az orcákat, kicsit megtámasztja a bőrt, és kissé csökkenti az áll két oldalán kialakulő bőrcsüngést. A belső szemzug alatti kimélyült könnyárok fáradttá megjelenésűvé teszi az arcot, amit szintén enyhíteni tudunk egy kis hialuronsav bejuttatásával. Kifejezetten jó eredményeket lehet elérni a száj körüli radier irányú, ún. cigarettaráncok kezelésében, amikor a töltőanyagot a ráncok alá keresztirányba töltve, alulról megtámasztjuk a bőrt és ezzel kitöltjük a vékony, repedésszerű ráncokat

A kezelés megkezdése előtt a kezelendő bőrfelületet fertőtlenítjük, krémmel érzéstelenítjük. A töltőanyagot nagyon vékony tűvel vagy kanüllel a kezelendő bőrbe vagy a bőr alatti rétegbe juttatjuk. A kezelés időtartama területtől függően 10-40 perc. A hialuronsavval történő feltöltő kezelés hatása átlagosan 6 hónap, mely esetenként lehet ennél rövidebb vagy hosszan-tartóbb, mivel a kezelés tartóssága függ a páciens bőrtípusától, egyéni alkati kötőszöveti sajátosságaitól, életkorától, életvitelétől, a kezelendő ránc mélységétől, a szervezet egyéni reakciójától és alkalmazott töltőanyag minőségétől.

Bejelentkezés